Zöld geocaching

Mountex Kupa eredmények

Nyitott túráink

Nyitott túráink

Öko-mobil túrák

Kincskereső projekt

Kincskeresés / Questing

Támogatóink

Montex

Life

Tájközpont

Gömbpanoráma

Körpanoráma
Ezt látnod kell élőben is!

Erdei iskolánk

 FacebookTwitterGoogle BookmarksiWIWNyomtatás
A Dunaszigeti Erdei Iskola és Kulcsosház bemutatása

A Dunaszigeti Erdei Iskola és Oktatóközpont elsősorban a Felső-Szigetköz természeti és kulturális értékeit hivatott testközelből bemutatni. Elsők között minősítettek minket is 2005-ben, Magyar Bálinttól vettük át Oklevelünket, igyekszünk megfelelni ennek.

Az Erdei Iskola és Kulcsosház épülete Dunaszigeten (Sérfenyő u. 2.), egy korábbi faiskolában található a Zátonyi-Dunától 80 méterre. Az épületben 3 db 10 ágyas (+max. 6 pótágy), 2 db 2 ágyas szoba, egy közösségi és oktatóhelyiség, 3 WC, 4 zuhanyzó található.

Erdei iskolánk
Az Erdei Iskola az udvar felől

A kertben sátorozásra is van lehetőség, itt egy 30 m2-es fedett szín, és 2 gyökérzónás  zuhanyzó és mosogató található. Az oktatóhelyiségben interaktív kiállítás látható-tapintható (preparált halak,   tojások, csontok, koponya gyűjtemény, mikro-akváriumok mikroszkóppal, kavics és kőzetgyűjtemény stb.). A gyalogos túrák mellett kenus és kerékpáros  természetismereti túrákat is vezetünk. A túrákhoz természeti (biológus-földrajzos-természetvédő) és helytörténeti szakvezetést is vállalunk, melynek során természetismereti játékokat ill. kutatómunkát is végezhetnek a diákok. A kenutúrákon a biztonságos evezés alapjainak elsajátításával kezdünk, majd a csapat életkorának, képességeinek megfelelő Duna-ágban haladunk (mentőmellényt mindenkinek biztosítunk!).

Az ősi szigetközi népi mesterségek közül a következők elsajátítására is van lehetőség: gyertyamártás, nemezelés, aranymosás, bőrözés.

Utazási költség:
Mosonmagyaróvárig vonat költség, onnan autóbusz költség Dunaszigetig, 2013 nyarától kerékpárt is tudunk biztosítani a vasútállomásra, a felszerelést pedig kisbusszal szállítjuk a táborhelyre.

Szállásdíj:
2.300.-Ft/fő egy éjszaka esetén, 2 éjszakánál 2.100.-Ft/fő, 3+ éjszakánál 1.900.-Ft/fő/éjszaka (hálózsákot hozni kell!), hozott sátorban 1200.-Ft/fő/éjszaka (ezt csak a nyári időszakra javasoljuk). A kísérő tanároknak 20 fő felett 2 főnek, 30 fő felett 3 főnek ingyenes.
Nyári időszakban iskolai csoportoknak, családoknak az egész épületet és a táborhelyet egyben adjuk bérbe (max. 45 fő részvételével). Ennek költsége egy éjszaka esetén 68.000.-Ft.

Ellátás:
önellátó (az épületünkben csak teakonyha található, melyben egyszerűbb ételeket ill. teát lehet főzni, emellett 45 fő részére étkészlettel és edényekkel, lábasokkal valamint bográcsokkal is rendelkezünk) vagy  éttermi ellátás is lehetséges.Önellátással tapasztalataink szerint 1.500.-Ft/fő/nap összegből meg lehet oldani a gyerekek étkeztetését, éttermivel 2100.-Ft/fő/nap (ez előzetes egyeztetést igényel!). Az első napra pedig érdemes az otthonról hozott hátizsákos elemózsiát tervezni. A kertben kemence és bográcsozó, sütőgető hely is található.
Figyelem! A tervezett költségek pontos kiszámításakor használjátok az árkalkulátor menüpontot!

Erdei iskola

A közösségi és oktató helység


Tekintse meg
a Pisztráng Kör bemutatkozó videójaát!

Bemutatkozó videó