Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
HU | EN
Facebook Instagram YouTube

Gyakran ismételt kérdések-kenutúra


Kenutúra a Szigetközben
Mit vigyek magammal egy kenutúrára? 

Amit mindenképp hozz magaddal: fejfedőt, ivóvizet, szendvicset, vízicipőt, fürdőruhát, törülközőt, ezenkívül ajánlott egy világos színű, hosszú ujjú, lenge ing a leégés megelőzésének érdekében. 


Milyen felszerelést kapok a kenutúrán, illetve bérléskor? 

Amiről mi gondoskodunk és az árban is benne van: vízi járművek (kenu/kajak/családi hajó/ladik), evezőlapát, mentőmellény, vízhatlan hordó/hajó. 
 

Milyen időtartamú lehet egy túra?

A túra hosszát a csapat kéréseihez igazítjuk, lehet 2-3 órás vagy akár hosszabb, max. 5-6 órás. Minimum 2-3 órát érdemes a vízen tölteni. Túráink célja, hogy kiszakadjunk a hétköznapi nyüzsgésből és minél többet gyűjtsünk a természet adta élményekből. Túravezetőink ismerik a Szigetköz rejtett kincseit, kis ágait, melyek tökéletes helyszínei lehetnek új természetélmények gyűjtésére. A túrák során többször megáll és pihenőt tart a csapat, ilyenkor lehetőség van fürdésre, napozásra, valamint a hozott elemózsia elfogyasztására is. Nem teljesítménytúra a cél, hanem, hogy minél több természetélménnyel gazdagodjunk, és feltöltsük energiaraktárainkat a dolgos hétköznapokra. 
 

Milyen hajók közül választhatok, melyiket kiknek ajánljuk?  

4 személyes és 12 személyes túrakenujaink vannak, valamint 2 személyes túrakajakok. 
 • A legnépszerűbb a 4 személyes kenu a túrázók körében, ezt ajánljuk családoknak, kisebb csoportoknak (kb. 30 főig). Ha bérelni szeretnétek akkor is ezt a típust válasszátok. 
 • Egy újdonság a Szigetközben a 12 személyes túrakenu, melyet csapatépítő tréningeken rendszeresen használunk, valamint óvodásoknak, nyugdíjasoknak, kezdőknek és kevésbé rutinos evezősöknek is kifejezetten ajánljuk. 30 fős csoport fölött is ezt a hajótípust javasoljuk, hiszen így jobban együtt tud mozogni a csapat. Ez a legbiztonságosabb hajónk, mondhatjuk, hogy lehetetlen vele felborulni, maximum ha valaki direkt próbálkozik, akkor sikerülhet neki. 
 • Túrakajakjainkat azoknak ajáljuk, akik szeretnének minél közelebb kerülni a vízhez, és nem szeretnek nagyobb csapatban evezni, inkább egyedül vagy párban fedeznék fel a Szigetközt. 
 
Kenutúra a Szigetközben
12 személyes hajó
Kajaktúra a Szigetközben

Honnan indulhatok kenutúrázni? 

Két helyszínen van csónakházunk és hajóink, alapvetően erről a két helyről indulnak a túráink: 
 1. Tündérsziget Ökopark (9226, Dunasziget Fő utca 65.)
  Parkolás: közvetlenül a víztorony lábánál, a kijelölt parkolóban.
  A Tündérsziget Ökopark végében folyik a Gazfűi-Dunaág, amely 80 km hosszú, kristálytiszta vízű, egyetlen ág, így lehetetlen eltévedni rajta. Igazán romantikus hangulatú, vízi élőlényekben és madarakban gazdag kikapcsolódási helyszín. 
  Kiknek ajánljuk ezt a helyszínt? 
  Teljesen kezdő és gyakorlottabb vízitúrázóknak egyaránt. Pároknak, családoknak, kisgyermekeseknek, osztályoknak és az idősebb korosztály számára is tökéletes helyszín a vízi élményeik gyarapítására. Ha valaki magában szeretne evezni, szakvezető nélkül és csak bérelne egy kenut, nekik is ezt az ágat javasoljuk. 
   
 2. Kisvesszősi Kikötő (9226, Dunasziget Duna utca vége, a töltés túloldalán)
  Parkolás: a Duna utca végében a töltés falu felőli oldalán, a töltésen kizárólag gyalogosan vagy kerékpárral lehet átmenni. 
  A Cikolai-Ágrendszer, a nevéből is adódóan egy zátonyokkal, kisebb-nagyobb ágakkal, szigetekkel, erdőkkel, rétekkel teli zeg-zugos szigetvilág. Növény és állatvilága rendkívül gazdag, csillagtúra szerűen több napot is el lehet itt tölteni. 
  Kiknek ajánljuk ezt a helyszínt? 
  Rutinosabb evezősöknek, szakvezetővel javasoljuk innét a túrázást. 
   
 3. Egyéb helyszínek:
  Dunakiliti, Rajka, Mosonmagyaróvár, Kisbodak, Ásványráró
  Ezekre a helyszínekre térítési díj ellenében tudunk hajókat szállítani, előzetes egyeztetés alapján. 
  Kiknek ajánljuk ezeket a helysízneket? 
  Azoknak a rutinos evezősöknek, akik már legalább 10-szer eveztek a Cikolai- Ágrendszerből, és szeretnének új vizeket is felfedezni.

Mik a lemondási feltételek? 

A 48 óránál később lemondott kenubérlés, kajakbérlés, kenutúra és kajaktúra díjait nem áll módunkban visszatéríteni. 
Kivételt képez a fentiek alól, ha az időjárás miatt marad el a túra, és a túravezető jobbnak látja a túra törlését. Túravezetőink rendkívül rugalmasak, így ha az időjárás délelőtt nem engedi a vízreszállást, akkor tolni szoktuk délutánra az indulást, kivárjuk a jobb időt.
Tapasztalatunk szerint, az időjárás miatt nagyon ritkán marad el a túra, és egyébként is rossz idő nincs csak rosszul öltözött ember! 

Milyen időjárás esetén marad el a túra? 

Szakadó eső és viharos szél esetén marad csak el a túra, ha csak szemerkél az eső, akkor a túrát meg lehet tartani. Minden esetben a túravezetővel kell egyeztetni.