Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
HU | EN
Facebook Instagram YouTube

Kerka-Mura Vízimuri


Kerka-Mura Vízimuri rendezvény


Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.
 

Közelgő esemény

IV. Kerka- Mura Vízimuri
Kerkaszentkirály

Kerka-Mura Vízimuri rendezvény
Kerka-Mura Vízimuri rendezvény
Kerka-Mura Vízimuri rendezvény

Korábbi vízimuri


Sikeresen lezajlott a III. Kerka-Mura Vízimuri

A Zala Megyei Önkormányzat INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Programban támogatást nyert "Riverside" elnevezésű projektje keretében került megrendezésre május 28-án a III. Kerka-Mura Vízimuri Kerkaszentkirályon.

Az esős időjárás szerencsére nem tántorította el az embereket és szép számmal jelentek meg, összesen több mint 100 fő, hogy részt vegyenek a raftos- kerékpáros- gyalogos versenyen természeti élményeket nyújtó versenyen.

A rendezvényen a Mura-menti Tájvédelmi körzet két gyöngyszemét a Kerka és Mura folyókat, valamint a zalai emberek hagyományait ismerhették meg izgalmas játékok keretein belül a családok, baráti társaságok. A terület természetvédelmi jellege, valamint a Mura bizonytalan vízjárása miatt három részre lett osztva a verseny: egy szárazföldi feladatsor, egy raftos evezés és egy kerékpáros szakasz várt a versenyzőkre.

A reggeli regisztráció és a megnyitó után a startnál kapták meg a menetlevelet és a térképet a versenyzők. Kétféle térképet kaptak, egy szárazföldit és egy kerékpáros-vízi térképet, mely segítette a tájékozódást. Először a kis csapatok, majd a pár nagy indultak el a vízi szakaszon, ők kerékpározással folytatták, majd jött a gyalogos szakasz. Utánuk indultak azok, akik a szárazföldön kezdtek, majd utána teljesítették a vízi és kerékpáros szakaszt.

A megnyitón köszöntőt mondott a Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság részéről pedig Magyari Máté, a Nyugat-Zala Tájegység vezetője, osztályvezető. Pál Zoltán, Kerkaszentkirály polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. A verseny indítása előtt Kele Attila, a Vidra Vízitúra túravezetője tartotta meg a vízi oktatást, mely tartalmazta a vízimentés ismertetését is a raftos szakaszhoz. Végül Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke indította útjára a csapatokat.

A szárazföldön a csapatoknak 10 állomáson kellett játékos feladatokat teljesíteni, ahol pontokat szerezhettek. A vízi szakaszon élőlényeket kellett felfedezzenek egy laminált határozó segítségével és alkoholos filccel térképükre rögzíteni. A kerékpáros szakaszon Kerka-Mura menti ételekkel ismerkedtek szélfútta receptek nyomán.
A versenyzők miután mindhárom szakaszt teljesítették, leadták a menetlevelüket, melyeket értékeltünk. A szerzett pontszámok alapján ért el 3. helyezést a „ZöLd KóPék” csapata, 2. helyezést az „Amicsik” és végül a dobogó tetejére a „Csűrhe banda” csapata állhatot fel.

A díjakat a szervezőktől és Kerkaszentkirály polgármesterétől vehették át.Ezt követően egy fergeteges hangulatú táncház következett, majd mindenki megérdemelt pihenőjére tért.