Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
HU | EN
Facebook Instagram YouTube

Langalló és kenyérsütés


Langalló és kenyérsütés diákokkal

Nincs is finomabb ebédre, mint a hamuban sült pogácsa, vagy a kemencében sült langalló, főleg ha ezt saját magunk készítjük el. A foglalkozás alatt a gyerekek maguk dagasztják a kenyér és langalló tésztáját, megismerkednek a búzával és kipróbálják az őrlés folyamatát is.

A langallósütés esetében maguk vágják fel a feltéteket és állítják össze a langallót. A feltét: tejföl, hagyma, szalonna és kolbász.

A kenyérsütésnél minden diák egy darab nagyobb bucit készít magának.

Mindkét program esetében lehetséges egy levest (pl.: gulyást) rendelni az Ökopark bisztrójában az ebéd mellé. 
A sütéseket kizárólag ebédre tudjuk vállalni, így a programot legkésőbb 13 órakor el kell kezdeni. 
 

A program időtartama:

  • 1 óra a dagasztás, majd 1-1,5 óra pihenő amíg kelnek a tészták (ilyenkor általában egy másik foglalkozáson szoktak részt venni a gyerekek), majd 1 óra amíg kisülnek és megeszik a kenyeret vagy a langallót. 

A program lehetséges helyszínei: 

  • Tündérsziget Ökopark
  • Szigetköz Látogatóközpont
  • Erdei Iskola

 



Aktuális árainkat az ÁRAINK 2024 menüpontban találod. 


 
Langallósütés és kenyérsütés kemencében diákokkal
Langallósütés és kenyérsütés kemencében diákokkal
Langallósütés és kenyérsütés kemencében diákokkal