Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében ún. sütiket használ.
HU | EN
Facebook Instagram YouTube

„Ecoregion SKHU” projekt


2021.10.06. 14:36
Az "Ecoregion SKHU" INTERREG projekt a Dunajské luhy / Dunamenti Tájvédelmi Terület és a Szigetközi Natúrpark természeti örökségének közös fejlesztésére összpontosít.

A természeti örökség ebben az övezetben jelentős lehetőségeket rejt magában a meglévő ökoturisztikai szolgáltatások fejlesztésére és javítására, a lakosság környezetvédelmi tudatosságának összehangolt fokozása, az ökoturizmus és a környezetvédelmi oktatás infrastruktúrájának kiépítése által.

A projekt fő partnere - a Pozsony megyei önkormányzat a Dunacsúni kastélyt és parkját újítja fel és alakítja Látogatóközponttá.

A projektben részt vesz a Pisztráng Kör Egyesület, a Szigetköz Natúrpark Egyesület, Kimle település és egy szlovákiai víziturisztikai vállalkozás a VODNETURY.sk.

A projekt révén a Pisztráng Kör Egyesület egy környezetbarát működtetésű négy évszakos Tájközponttal bővül dunaszigeti Ökoparkjában. Ezen új infrastruktúra révén sokoldalú környezeti nevelési ismeretátadás és szemléletformálás fog megvalósulni 2022 őszétől. Valamint ehhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek és 5 x 1 napos műhelyfoglalkozások fognak megvalósulni.

Program: Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

A projekt címe: A biológiai sokféleség fokozása a természeti örökség megőrzése érdekében a szlovák-magyar határon átnyúló régióban

Projektrész ERFA támogatása: 535.925 EUR

Bővebb információ: Pisztráng Kör Egyesület, Mosonmagyaróvár, Határőr u. 7. Tel.: +36 20 356 2068
E-mail: zoli@pisztrangkor.hu, Honlap: www.pisztrangkor.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.